Vikarierande pressekreterare för Socialdemokraterna i Göteborgs kommunstyrelse

Socialdemokraterna är partiet som sätter välfärden först. Göteborg regeras sedan valet 2022 av ett socialdemokratiskt lett rödgrönt styre. Vi styr Göteborg i ett allvarligt ekonomiskt läge, i opposition mot en högerregering som inte prioriterar välfärden och integrationen. Som socialdemokrater är vi övertygade om att göteborgarna förtjänar en stad som är tryggare, mindre segregerad och mer jämlik.

I stadshuset arbetar kommunstyrelsens ordförande, fyra kommunalråd och tio stadssekreterare med att omsätta partiets politik till faktisk handling. Tillsammans representerar vi de socialdemokratiska väljarnas intressen och ser hela stadens behov. Nu söker vi en vikarierande pressekreterare som vill och kan bidra till att vi når ut med vår politik till ännu fler göteborgare.

Generell profil

Vi söker dig som delar Socialdemokraternas värderingar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, är kreativ och prestigelös och en bra lagspelare. Du brinner för att socialdemokratin ska genomföra den politik som har förhandlats fram efter valet och vinna fler göteborgares förtroende.

Engagemang inom arbetarrörelsens organisationer är meriterande. Du har god insyn i den kommunala välfärdens organisation och Göteborgs Stads förvaltningsstruktur. Du har goda kunskaper om partipolitiskt arbete i kommunala nämnder och/eller styrelser samt kommunfullmäktige. Erfarenhet av arbete inom eller politiskt uppdrag kopplat till Göteborgs Stad är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Specifik profil
Vi söker dig som har god erfarenhet av kommunikations- och pressarbete eller marknadsföring/opinionsbildning. Du är van vid att hantera kontakter med massmedia och vet hur man förvandlar politiska förslag till nyheter. Du kan formulera politiska budskap och förklara politiska processer. Du har lätt för att samarbeta med andra och följa instruktioner.

I rollen ingår att ansvara för Socialdemokraternas mediala genomslag i den lokalpolitiska debatten, leda vissa förhandlingar, samordna kommunikationsinsatser, ta emot journalistiska förfrågningar, skriva underlag och sköta sociala medier. Du trivs med högt tempo och stort ansvar. Du har en förmåga att agera snabbt, klara korta deadlines och hantera flera saker samtidigt.

Relevant utbildning, exempelvis journalistik eller kommunikation, är meritande. Erfarenhet av att själv ha arbetat med journalistik, opinionsbildning eller marknadsföring är starkt meriterande. Vana vid att arbeta med sociala medier eller programvara för grafisk kommunikation är positivt. Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift, i alla de olika former som hör till press- och kommunikationsarbete, är ett krav.

Övrigt

Du arbetsleds av en stabschef. Din titel blir stadssekreterare med ansvar för kommunikation. Som stadssekreterare kommer du att arbeta nära våra kommunalråd och våra övriga politiska sekreterare i stadshuset i Göteborg, som en del i den socialdemokratiska gruppen. Arbetstiden är oreglerad enligt avtal. Kvälls- och helgarbete förekommer regelbundet.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till 2025-04-01, möjlighet finns till annan överenskommelse
Tillträde: 2024-10-01, möjlighet finns till annan överenskommelse
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Kontakt: Stabschef Josef Akar,
Sista ansökningsdag: 2024-06-09
Ansök genom att skicka CV och personligt brev till josef.akar@stadshuset.goteborg.se