Nyheter

 • Fira nationaldagen med oss!

  Nationaldagen i Nacka
  Ta med hela familjen och fira Sveriges nationaldag med oss. Vi samlas i Centrala parken i Orminge för picknick, livemusik, aktiviteter för barnen och tal av Magdalena Andersson.Vi bjuder på kaffe och kaka, du tar med något att sitta på.Tid 12.30-14.30
  Plats Centrala Parken Orminge Nacka
  För mer info klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Gemensamt ansvar för Nacka och Sverige

  Första maj Nacka
  Över 100 personer deltog i Nackas demonstrationståg under 1 maj. Tåget gick från Igelboda station via Igelbodatomterna till Fisksätra.

  Tidigare talmannen och ministern Thage G Peterson, 90, höll sitt första 1 maj-tal i hemkommunen, vilket var hans 101 första maj-tal. Huvudtalare var Moska Hassas, ordförande för Stockholm läns SSU-distrikt.

 • Sista chansen att påverka Sicklavallen

  Sicklavallen
  Vi socialdemokrater har länge drivit frågan om fler idrottsytor i hela Nacka, särskilt i centrala lägen där många bor. Helt enkelt för att alla våra barn och unga ska få möjlighet till en meningsfull och aktiv fritid.

  Fram till den 26:e mars kan du lämna synpunkter på detaljplanen för Sydvästra Plania (Sicklavallen), där vi socialdemokrater länge kämpat för att få en 11-spelarplan.

 • Glöm inte rösta i EU-valet den 9 juni

  Exempelbild
  Det europeiska samarbetet är avgörande för Sverige. Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet och DIN röst är viktig.

  I en farlig omvärld vill vi socialdemokrater att EU ska fortsätta stå för stabilitet, säkerhet och styrka.

 • Igelbodatomterna är räddade!

  Exempelbild
  I direkt närhet till Igelboda och Igelbodaplatån i Saltsjöbaden och Fågel- och Båthöjden i Fisksätra ville det moderatledda minoritetsstyret sälja Igelbodatomterna, som de nu väljer att kalla Fisksätratomterna.Socialdemokraterna har hela tiden yrkat avslag på försäljningen av Igelbodatomterna.
 • Tillsammans för Nackas skolor

  Tillsammans för Nackas skolor Johanna Kvist
  Alla barn ska få rätt förutsättningar för att lyckas i Nackas skolor. För oss socialdemokrater är det viktigt att alla skolor är bra skolor och att Nacka är en attraktiv skolkommun för såväl barn och föräldrar som för personal.
 • Ansvar för framtiden – en budget för ett bättre Nacka

  Exempelbild
  I vårt budgetförslag för Nacka 2024–2026 tar vi ansvar för vår kommun idag och imorgon. Vi prioriterar alltid välfärden före nedskärningar och skattesänkningar, vilket vi tydligt visar genom stora satsningar på skolan och äldreomsorgen. Vi ställer höga klimatkrav på Nacka, skjuter till resurser för att möta klimatutmaningarna och föreslår satsningar och klimatsmarta lösningar för att gynna vår miljö.
 • Klimatarbete för bättre framtid

  För klimatet i Nacka
  För oss är det självklart att Nacka behöver ett handlingskraftigt och ansvarstagande klimatarbete, både för boende och för vår natur.
 • Fortsatt NEJ till avgift på Skurubron

  Exempelbild
  För oss socialdemokrater är det fortfarande solklart, vi säger NEJ till avgift på nya Skurubron
 • Träffa Magdalena Andersson

  MAGDALENA ANDERSSON i Nacka
  Skurus socialdemokratiska S-förening och Nacka AK bjuder in alla till ett öppet möte med partiordförande 26 september kl 18.30 i Skuru Skola. Alla är välkomna nackabo som medlem!
 • Syskonförtur i Nackas skolor behövs

  Syskonförtur i Nacka
  Nackas kommunala skolor erbjuder inte syskonförtur och den Moderatledda alliansen vill inte ens utreda möjligheten att införa detta. Att ha barn i fler olika skolor försvårar barnfamiljernas vardag.
 • Det ska finnas idrott i hela Nacka! 

  Idrott i Nacka
  Idrottskapaciteten har inte byggts ut i takt med befolkningsökningen i Nacka och för oss Socialdemokrater är det viktigt att säkerställa att nackaborna kan ha en aktiv, tillgänglig och stimulerande fritid, även när vi blir fler.
 • Stoppa beslutet om nedläggning av skolverksamhet på Saltängens skola!

  Exempelbild
  På Kommunstyrelsens verksamhetsutskott den 30/5 behandlades Socialdemokraternas initiativ om att stoppa beslutet om nedläggningen av Saltängens skola. Vi kan nu konstatera att det moderatledda styret flyr från sitt ansvar för nedläggningen av Saltängens skola.
 • För hela Sverige!

  S Nacka 1 maj
  I år fyller vårt parti 134 år. Vi har byggt vårt land i generationer med rättvisa, respekt och gemenskap, men samhällsgemenskapen i Sverige håller på att falla sönder. Den 1 maj samlades vi därför under parollen ”För hela Sverige och Nacka”. Vi använder vår röst för de som inte har någon. 
 • Räddningspaket för sjukvården - viktigt för nackaborna!

  Sjukvård
  Den styrande Mittenkoalitionen i Region Stockholm presenterat ett räddningspaket för sjukvården. Det innebär ett tillskott till akutsjukhusen på 2 miljarder kronor
 • Oppositionens framsteg

  Skola
  Vi är stolta över att i budgeten för 2023 valde den styrande alliansen att ta ett steg i rätt riktning, den riktningen vi länge kämpat för.
 • Farhågor kring beslut om Simhall i Myrsjö

  Simhall
  Vi socialdemokrater välkomnar en simhall i Myrsjö, men tycker det är oansvarigt att ta beslut som dessa utan ordentliga ekonomiska jämförelser.
 • Vi fortsätter göra Nacka ännu bättre

  Kommunfullmäktige representanter
  Valåret är slut men vi fortsätter att jobba stenhårt för ett bättre Nacka.
 • En budget för jämlikhet, trygghet och framtidstro

  Johan Büser
  Vi lägger fram ett budgetförslag som innehåller satsningar för att öka tryggheten, stärka välfärden och för en långsiktigt hållbar kommun.
 • Ett nytt läge för Nackas styre

  Röda rosor
  Valresultatet i Nacka gav oss ett helt nytt läge då den moderatledda alliansen tappade sin majoritet efter över 50 år vid makten. Det har förändrat det politiska landskapet och vår ingång har hela tiden varit att försöka få till den förändring som Nackaborna har röstat för.
 • En trygg skola där alla lyckas

  Lektion
  Skolans viktigaste uppgift ska vara att ge eleverna kunskap. Det ska vara ordning och reda i alla klassrum och lärarna ska ha rätt förutsättningar för att alla barn ska lyckas i skolan.
 • Idrott och kultur kommer i kläm när Nacka växer

  Fotboll i Nacka
  Gång på gång har Moderaterna tagit beslut som hämmar Nackas kultur- och fritidsliv att utvecklas och växa. Att hävda att de satsar på kultur och idrott i Nacka för att i nästa sekund ignorera kultur- och idrottsrörelsens behov har nu blivit vardag.
 • Den bästa äldreomsorgen börjar med personalen

  Äldrevård i Nacka
  Även när vi blir äldre fortsätter vi att vara individer, med egna önskemål och behov som ser olika ut för olika personer. Vi vill ge alla äldre Nackabor goda livsvillkor och se till att alla oavsett ålder får en meningsfull vardag.
 • Moderaterna kan inte fly ansvaret från sina egna broavgifter

  Skurubron
  Moderaterna fortsätter att fly sitt ansvar för avgifterna på Skurubron. Nu tycker de att staten ska ta allt ansvar för att reda ut den oreda med orättvisa avgifter som de själva har skapat. Men så har det inte alltid låtit.
 • Stockholm kör över grannkommunerna

  Stockholms stads politiker har gett klartecken till en stenkross i Skrubba, beläget mellan Nacka och Tyresö kommuner. Nu har miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka beslutat om ett överklagande.
 • Skarpnäs blir naturreservat

  Det är glädjande att det äntligen blivit ett naturreservat i Skarpnäs, men vi vill utvidga naturreservatet och samtidigt förbättra industriområdet intill.
 • Ingen kvinna ska behöva känna oro under och efter sin graviditet

  Aida Hadzialic och Johanna Kvist
  I Nacka finns idag tre områden med mödravårdscentraler; Älta, Sickla och Nacka Forum. I takt med att Nacka växer och allt fler familjer flyttar in måste vi kunna erbjuda mödravård i fler av våra kommundelar.
 • Bättre förutsättningar för småföretagen och entreprenörerna i Nacka

  Människans frigörelse är socialdemokratins mål. Vårt socialdemokratiska samhällsbygge grundar sig i jämlikhet och jämställdhet, där alla människor lever i frihet med makt över sina liv och tar gemensamt ansvar för utvecklingen av samhället. Alla invånare i Nacka ska känna sig trygga och ha möjlighet att utvecklas efter sin förmåga.
 • Hitta balansen i Nacka

  Vi Socialdemokrater vill bygga och utveckla Nacka med en blandning av såväl boendeform som upplåtelseform. Nacka behöver en blandning av bostäder, arbetsplatser, service och välfärdstjänster samt närhet till natur, grönområden och möjlighet att utöva idrott och kultur.
 • Nej till stenkross i Skrubba

  Det moderatstyrda Stockholms stad vill etablera en stenkross i Skrubba, en bit mark som ligger mellan Nacka kommun och Tyresö kommun. Marken ägs av Stockholm stad men ligger långt från storstadens kärna, men nära till bebyggelse i både Nacka och Tyresö.
 • Covidbonusen saknar praktiska detaljer

  Alliansen la i februari fram ett förslag om att medarbetare i både kommunala och privata verksamheter inom skolan och omsorgen skulle få en covidbonus med upp till 10 000 kronor per medarbetare. Den totala kostnaden för detta uppskattas till cirka 72 miljoner kronor och föreslogs finansieras ur Nacka kommuns ekonomiska resultat för 2021. Vi Socialdemokraterna höll då med om att grundförslaget är bra men att de praktiska detaljerna till viss del var oklara i förslaget.
 • Björknäs – vi vill att det ska finnas en helhetsplan för bebyggelsen

  Vi Socialdemokrater vill att det ska finnas en helhetsplan för bebyggelsen i och utvecklingen av Björknäs.
 • Internationella kvinnodagen idag och varje dag

  Sedan Internationella kvinnodagens inrättande för mer än hundra år sedan har viktiga framsteg gjorts på jämställdhetsområdet. Dessa framsteg tar vi inte för givna. Vi kämpade för dem, och vi försvarar dem i alla lägen.
 • Dyster verklighet bakom Nackas överskott

  Nackas kommun gjorde under 2021 en vinst med 504 miljoner kronor. Resultaten ser bra ut nu, men det är inte särskilt smart långsiktigt.
 • Ryssbergen, en sammanfattning

  Nacka kommun har bestämt att bygga stad. Processen att forma hur kommunen ska se ut har blivit lång och svår att navigera i. Därför känner vi ett behov av att nysta i frågan.
 • Skriv under folkomröstningen för Sickla idrottspark!

  Vi i Socialdemokraterna har återkommande lagt förslag som innebär utökade idrottsytor vid Sicklavallen. Våra förslag har alltid innehållit en 11-spelarplan, vilket kan tillgodose det ökade behovet av idrottsytor när Nacka växer. Majoriteten har konsekvent röstat ner dessa förslag och planerar istället två små 7-spelarplaner.
 • Mer resurser till skolan

  I höstas startade Viktor Rydberg en ny skola i Fisksätra i Nacka. Nu, redan 7 månader efter att skolan startat upp i helt nyrenoverade lokaler, hotar Viktor Rydberg att lämna Fisksätra. Anledningen är allt för stora kostnader och för dålig ersättning för resurskrävande elever.
 • En budget, fyra paket

  Nackabor ska ha hög livskvalitet och frihet som bejakar varje människas rätt att utforma sitt liv. Vår budget har fyra tydliga prioriteringar: Arbete, Välfärd, Trygghet och Klimat.