Gå till innehåll

Nyheter

 • Personalbrist står i vägen för den gröna industriella revolutionen i Norrland

  Norra Sveriges stora tillväxtresa i utvecklingen av fossilfritt stål, grön vätgas och batteritillverkning är anslående. Den gröna industriella revolutionen inger hopp om en hållbar framtid för regionen och för hela landet men för att säkerställa att omställningen blir en framgångssaga behöver vi inte bara politiska strategier, det krävs konkreta åtgärder inom utbildning och kompetensförsörjning.
 • Är detta början på slutet för demokratin?

  De senaste veckorna har vi sett en alltmer aggressiv attack på demokratins fundament. De högerextrema är inte intresserade av att bli utmanade. De känner sig hotade av att folk uttrycker andra åsikter, av att folk bildar sig, av att folk organiserar sig.
 • För hela Sverige, i hela Norrbotten.

   Under måndagen firades arbetarrörelsens högtidsdag 1 maj i Norrbotten. Ute i länets samtliga kommuner samlades socialdemokrater under årets paroll, ”För hela Sverige”.
 • En tillgänglig vård för norrbottningarna genom satsningar på vårdens personal

  Den nya majoriteten i Region Norrbotten bestående av Socialdemokraterna, Västerpartiet och Centerpartiet presenterar nu ett samlat paket för att stärka norrbottningarnas tillgång till hälso- och sjukvård genom att förbättra villkoren för vårdens personal. Förslagen bedöms även minska beroendet av inhyrd personal till förmån för satsningar på regionens egna anställda.
 • 12 miljoner till fortsatt satsning på nära vård i glesbygden

  För att utveckla arbetet med god och nära vård i de fyra nordligaste regionerna har regeringen beviljat 12 miljoner kronor i projektstöd. Pengarna ska användas till att utveckla arbetssätt och modeller för nära vård som är anpassade efter glesbygdens behov.
 • Gemensamma satsningar inom området psykisk hälsa

  Vi ser en ökad psykisk ohälsa i samhället som det är viktigt att vi tillsammans hjälps åt att förebygga. Vi i majoriteten och Norrbottens kommuner har nu tillsammans sett till att säkra medel för att förebygga suicid.
 • Regeringsarbete är inte bara en lek

  Jag kan inte riktigt släppa känslan att statsminister Ulf Kristersson och hans statsråd mest bara leker regering och inte tar Sveriges behov på fullt allvar.
 • Avgiftsfrihet för vårdbesök efter sexuella övergrepp och våld i nära relation

  Efter ett initiativ från den nya majoriteten med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet i regionfullmäktige i november föreslås nu spårsäkring vid sexualbrott och skadedokumentation av skador som uppkommit till följd av våld i nära relation bli avgiftsbefriade.
 • Tillsammans kan vi göra skillnad

  Med några dagar in på 2023 har vi nu möjlighet på riktigt att börja forma ett annat sätt att utveckla Region Norrbottens uppdrag.
 • Det är dumt att lova för mycket

  Gott nytt år alla läsare! Hoppas ni haft en fin början på det nya året.Har ni gett några nyårslöften? Mina skulle kunna ha varit att bättra på både finskan och franskan, spela mer tvärflöjt, göra saker i tid, ägna mer tid åt barnen, jobba smartare, börja träna, organisera alla mina papper på kontoret, läsa fler böcker, bli en bättre människa och så vidare. Men nej, jag ger inga sådana löften.
 • Ulf Kristersson sitter bara kvar så länge han lyder SD:s kommando

  Det stod klart redan från början: Regeringen Kristersson sitter bara kvar så länge den lyder Sverigedemokraternas kommando. Sen Tidöavtalets tillkomst har det visat sig otaliga gånger.
 • Socialdemokraterna i Region Norrbotten söker politisk sekreterare

  Vi söker dig som vill vara med och jobba för en socialdemokratisk politik i Norrbotten.
 • SSU Norrbotten söker Kampanjombudsman

  Vi söker dig som vill jobba för en starkare socialdemokrati i Norrbotten.
 • Vi socialdemokrater tar strid för kulturskolan

  -För oss socialdemokrater är det självklart att ta strid för kulturskolans verksamhet och kommunernas finansiering, skriver Linus Sköld (S) och Ida Karkiainen (S).

 • Vårt Sverige kan bättre

  Under onsdagen presenterade Socialdemokraterna budgetmotionen för 2023.
 • Valkonferens

  Valkonferensen fastställde laget till riksdag och region