Olle Thorell

Olle Thorell

Hej!

Jag heter Olle Thorell och jag är riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Västmanland. Jag är 56 år gammal och har bott nästan hela mitt liv i Surahammar.

Jag är gift med Hanna och vi bor i ett gammalt hus vid Kolbäcksån med vår åttaåriga son. Lediga dagar så umgås jag förstås helst med familjen, om det går att kombinera med umgänge med goda vänner över en bit mat och en runda på Suras fina golfbana så är jag helt nöjd.

Jag arbetar hårt i mitt uppdrag som riksdagsledamot, ledamot i utrikesutskottet och ordförande för S i Surahammars Kommun.

Mitt engagemang för politik och samhälle väcktes tidigt då jag i tonåren bodde i Sydafrika. Det var ett land som då lydde under stenhårda apartheid-lagar, och även om jag var ung och inte kunde sätta allt i rätt sammanhang så fick jag med egna ögon se vad som händer i ett samhälle om rasismen tillåts få fritt spelrum.

Nu har jag förmånen att vara riksdagsledamot och den ilska och vanmakt över rasism och diskriminering som jag kände som tonåring i Sydafrika är fortfarande en stark drivkraft för mig. Jag ser det som ett demokratiskt renhållningsarbete och en moralisk plikt att ständigt arbeta mot rasism och diskriminering, för likabehandling och jämställdhet.

Ju mer normaliserat högerextremt tankegods blir, och ju längre in i etablerade partier som nationalistisk populism sprider sig, desto viktigare tycker jag det är att vi fortsätter vara tydliga med våra grundläggande värderingar.

Den det är som man brukar säga att det är inte onda krafters ondska som är det farliga, utan goda människors tystnad. Jag tänker inte vara tyst.

Jag är mer taggad nu än någonsin att ta fajten mot våra motståndare och se till att vi kan fortsätta vårt samhällsbygge. Vill ni komma i kontakt med mig så följ mig på Facebook och Instagram och delta i samtalet där!

Här är Olles Facebooksida Länk till annan webbplats.

Här är Olles Instagram Länk till annan webbplats.